Wat te doen bij gewrichtspijn Wat te doen bij gewrichtspijn

Hoe en wanneer?

Hoe werkt het?

Voltaren Emulgel Forte 2% bevat diclofenac, een niet-steroïdale ontstekingsremmer (NSAID). Diclofenac werkt pijnstillend en ontstekingsremmend aan de bron.

Voltaren Emulgel Forte 2% dringt diep in de huid door en pakt de aangetaste weefsels van de behandelde regio aan.

De formule van Voltaren Emulgel Forte 2% combineert de voordelen van een crème en een gel:

  • Wordt snel in de huid opgenomen
  • Verfrissend, kalmerend effect


Meestal volstaat een hoeveelheid Voltaren Emulgel Forte 2% ter grootte van een hazelnoot, afhankelijk van de regio. Bij kinderen van 14 jaar en ouder en bij volwassenen kan Voltaren Emulgel Forte 2% maximaal 14 dagen gebruikt worden om ontstekingen en pijn te behandelen aan pezen, gewrichtsbanden, spieren en gewrichten. Voor de behandeling van artrose bij volwassenen van 18 jaar en ouder kan het product maximaal 21 dagen lang gebruikt worden. Gebruik over langere periodes slechts op aanbeveling van uw arts. Voltaren Emulgel Forte 2% bevat een speciale dop waardoor het gemakkelijk te openen is. Deze makkelijk te openen dop is vooral erg handig als u door de gewrichtspijn uw vingers niet goed kan gebruiken: een halve draai volstaat al om de tube te openen. Lees de bijsluiter aandachtig door. Als de pijn na zeven dagen nog niet over is, dient u een arts te raadplegen.

Wanneer te
gebruiken?

Voltaren Emulgel Forte 2% twee maal per dag (‘s ochtends en ‘s avonds) over de betrokken regio’s van het lichaam wrijven. Voltaren Emulgel Forte 2% wordt gebruikt bij het verlichten van gewrichts-, artrose- en reumapijn, alsook bij pijn van de spieren, pezen en gewrichtsbanden die veroorzaakt worden door verstuikingen, verzwikkingen, sportblessures of alledaagse verwondingen.