Wat te doen bij spierpijn Wat te doen bij spierpijn

Hoe en wanneer?

Hoe werkt het?

Voltaren Emulgel 1% bevat diclofenac, een niet-steroïdale ontstekingsremmer (NSAID). De formule van Voltaren Emulgel 1% zorgt ervoor dat diclofenac, het actief bestanddeel, eenvoudig kan worden opgenomen door de huid om de ontsteking te verlichten en te verminderen. Dit product is een combinatie van een gel en een crème, dat een verfrissend en kalmerend effect op de huid heeft.

Hoe te gebruiken?

Voor volwassenen en kinderen van 14 jaar en ouder. Breng de gel drie of vier maal per dag zachtjes aan op de pijnlijke plek. De gebruikte hoeveelheid hangt af van de grootte van de aangetaste regio. Meestal volstaat een kleine hoeveelheid, ongeveer de grootte van een hazelnoot.

Voltaren Emulgel 1% kan maximaal 14 dagen worden gebruikt bij kinderen vanaf 14 jaar en volwassenen en maximaal 21 dagen bij volwassenen van 18 jaar en ouder bij de behandeling van reuma. Als de pijn na 7 dagen nog niet over is, dient u een arts te raadplegen. Lees de bijsluiter aandachtig door.

Wanneer te
gebruiken?

Voltaren Emulgel 1% wordt gebruikt om de pijn en ontsteking van spieren, pezen en gewrichtsbanden te verlichten die veroorzaakt worden door verstuikingen, verzwikkingen, sportblessures of alledaagse verwondingen alsook bij gewrichts-, artrose- en reumapijn.